Forskning och utveckling

Brogaarden har sedan mitten av 1990-talet utvecklat produkter under eget namn och inledde verksamheten med sin första version av Brogaarden Elektrolyter för hästar. I många år arbetade vi med produktutveckling under ledningen av biokemisten Jim Fielden. Med sin stora kunskap inom näringslära, och med ett stort nätverk av producenter, stod han bakom produkter som Elektrolytblandning, YSY Blandning, Probiotikum Plus m.fl.
2013 inledde vi ett forskningssamarbete med Köpenhamns Universitet genom att anställa veterinär Frederikke Lindenberg för ett arbetslivsinriktat fil.dr. projekt. Projektet ledde till utvecklingen av produkten Immulix och Frederikke mottog den 2019 Innovationsfondens industriforskningspris på 50 000 kr för projektet.

 

Frederikke är idag chef över vår rådgivnings- och utvecklingsavdelning och har fortfarande ett nära samarbete med universitet avseende projekt som skapar grunden för vår produktutveckling.

 

Brogaardens samarbete med skolor och universitet

En del av Brogaardens strategi är att ha ett nära samarbete med läroanstalter som utbildar unga personer inom djurområdet; allt från djurskötare till veterinärer. Samarbetet gagnar både oss, studenterna och skolorna.

Det är vårt uppdrag att genomföra denna strategi, att bidra till “Foder för optimal Utveckling, Trivsel och Prestation”.

Nedan finns länkar till projekt, artiklar och information om projekt som vi är engagerade i.

 

1 februari 2019: Forskarutmärkelse till chefen för Brogaardens rådgivnings- och utvecklingsavdelning för framtagandet av Immulix®

Fredagen den 1 februari mottar veterinären Frederikke Lindenberg Innovationsstiftelsens företagsforskningspris som gav henne en doktorsavhandling. grad och ledde till utvecklingen av tillskotts produkten Immulix.

Läs mer här:

Artikel:
"Forskarutmärkelse för chefen för Brogaardens rådgivnings- och utvecklingsavdelning för framtagandet av Immulix®"