Ambassadör

Brösarpsgården och Magnús Skúlason

 Magnús Skúlason - Brogaardens ambassadör

Brösarpsgården, islandshästarnas Mecka mitt på Österlen.

Magnús har drivit Brösarpsgården sedan 2002 och gården är idag en utav de största för Islandshästar i södra Sverige.
Här bedrivs till större delen kvalificerad träning och kursverksamhet men också lite ”hobbyavel” vid sidan om.
Magnús är född och uppvuxen på södra Island i byn Eyrabakki. Där bestod livet av hästar och hav. Utöver hästarna var Magnús även tolv år till sjöss.
1991 kom Magnús första gången till Sverige och då till Blekinge, Småland och därefter Österlen.

Magnús är även en väldigt eftertraktad instruktör och har elever runt om i hela Sverige, Tyskland samt England.
Hemma på gården hålls kurser en gång i månaden men utöver det en mängd privatlektioner samt ridskola för dig med egen häst.

Magnús har ridit för svenska landslaget sedan år: 1995

I bagaget har han med sig nio VM guld, trettiosex SM guld och är sedan tre år tillbaka svensk mästare i F1 (femgång) samt Femgångskombination.

VM hålls vartannat år, senast år 2017 då Magnús tog två guld. Ett i PP1 (stilpass) och i C5 (femgångskombination) samt slog ett nytt världsrekord i grenen PP1 (stilpass). Allt detta med en egenavlad häst Valsa från Brösarpsgården.
Nu är det VM 2019 och dit är Magnús direkt kvalificerad i och med vinsten från 2017.

DK Icelandic horses- Daniel & Katie Sundin Brumpton

Daniel & Katie Sundin Brumpton - Brogaardens ambassadör

 

Daniel och Katie är två väletablerade namn inom islandshästsporten både inom Sveriges gränser och ut i Europa. Sedan hösten 2011 bedriver dem sin verksamhet på den egna gården Fögruhlíð strax norr om Hässleholm i Skåne. Dagarna på gården innefattar träning av häst och ryttare, hovslageri samt försäljning.

 

Katie har ridit för det finska landslaget sedan barnsben och har under åren etablerat en fin meritlista. VM guld 2007 YR. VM brons Tölt T1 2015, VM Brons C5 femgångskombination 2019. Innehar även Finlands mästarmärke i guld som tilldelas dem som varit framstående i sin sport.

 

Daniel är uppvuxen med hästar och som YR vann dem flera SM medaljer under några år. Med hästen Dimmi frá Selfossi som är svärmor Sirpas avel så vann dem Svenska Mästerskapen i 150 meter pass 2019. Daniel jobbar huvudsakligen som hovslagare och servar många av landets bästa islandshästar. 

Magic Park Stables

 Magic park stables - Brogaardens ambassadör

Magic Park Stable drivs av Royne Zetterman och Sofia Farman Zetterman. På deras anläggning i Tyringe utanför Hässleholm utbildas unghästar av absolut högsta kvalitet upp till Grand Prix nivå i hoppning.

Royne har under sin karriär framgångsrikt tillhört de svenska landslaget i hoppning i många år, Sofia tävlar aktivt med stor framgång från unghäst klasser/championat till svår klass i hoppning. Så här säger Royne och Sofia själva: ”Vi har använt Brogaardens foder under flera år och vi är otroligt nöjda med detta. Tack vare de stora urvalet på kvalitetsfoder kan vi individanpassa fodret till varje häst för att optimera förutsättningarna. Vi kan varmt rekommendera Brogaarden till alla er som vill att er häst ska se fantastisk ut och prestera på topp”  

Emma Broända – Team Eqir

 Emma Broända

Finsk landslagsryttare hoppning Emma har ridit sedan barnsben och alltid varit hungrig på att lära sig nya vägar för att nå sina mål.

Redan från starten visste hon att det var mästerskap som var målet, att få rida bland världseliten. När hon blev klar med gymnasiet erbjöd hon jobb på Runsten Equestrian som första ryttare. Där var hon under 1 års tid med resultat upp till 1.50 GP. Senare kom hon att bege sig ut i Europa för att ta sin ridning till nästa nivå där hon jobbade under tre års tid hos den berömda Hervé Godignon (OS-bronsmedaljör) i Frankrike. Hervé inspirerade och hjälpte Emma till den internationella arenan där hon började vissa framfötterna i internationell 3* Grandprix.

Efter 3 år blev hon frågad att jobba för den Schweiziska Os-ryttaren Niklas Schurtenberger där hon jobbade som första beridare fram till 2019 då hon blev egen. Vintrarna tillbringas i spanien , sommaren i sverige. säsongen 2019/20 vann hon 3st Grand Prix på rad. Emma har meriter upp till 5* internationell hoppning samt World Cup

Louise Nathorst

 Louise Nathorst - Brogaardens ambassadör

Louise Nathhorst ”Lussan” är en av vara mest framgångsrika dressyrryttare och fanns med i de lag som tog EM-brons 1997 och 2007, VM-brons 1998 och OS-brons i 1984. 1998 vann hon också Världscupfinalen i Göteborg där hon red ett egenkomponerat kurprogram till musik som var specialskriven till henne av ABBA-medlemmen Benny Andersson.

Mellan åren 1984 och 2003 erövrade hon sju individuella SM-guld. Utnämnd till Årets Dressyrryttare med Championatstecken sju gånger, varav fyra år i rad 1987–90.

Erika Lickhammer

Erika Lickhammer - Brogaardens ambassadör

Mitt namn är Erika Lickhammer – van Helmond. Jag har ridit sedan jag var 5 år gammal och tävlat i hoppning sedan jag var 10 år. Som ponny, junior och young rider ryttare tog jag många mästerskaps medaljer och vann bland annat Agria Junior Cup finalen som junior samt Young Rider Cup Finalen i Göteborg som ung ryttare. Representerade även Sverige vid flertalet Europa Mästerskap.

Som senior har jag varit med i antalet nationshoppningar, har vunnit tillsammans med det svenska laget och leverarat dubbel nollor. Jag har även blivit svensk senior mästare samt har placeringar upp till 5* 1.60 GP. Sedan drygt 15 år tillbaka bor jag i södra Holland. Där driver jag VHL Stables tillsammans med min man Joris. Vårt företag består av 4 olika inriktningar som alla ändå går ihop i slutändan.

Försäljning På vår gård som byggdes 2015 finns det 33 boxar som mestadels används till sporthästarna. Idag är det jag och Joris som tävlar från vårt stall, samt att vi i dagsläget har 3 stycken elever, en svensk och 2 stycken engelskor. Vi börjar oftast med hästarna från grunden, där Joris då rider dem till cirka 1.20 nivå innan jag tar vid. Ibland rider Joris dem längre, kortare och ibland säljs de innan jag tar vid.

Jag älskar att utbilda hästar, har tagit upp över 30 hästar till svår hoppning. Många gånger säljs de när de väl är uppe på GP nivå, men vår förhoppning är att vi en dag ska kunna behålla de bästa. Vi har idag en mycket lyckad avel som vi både säljer men som även utgör en stor del av vårt sport stall. Det föds cirka 10 föl per år, det är en hobby & passion som idag utgör en stor del av vårt företag.

Pontus Hugosson

Brogaardens ambassadör

Pontus är en fältävlansryttare som tävlar på elitnivå internationellt, och som själv kommer från en riktig hästsportfamilj. Han håller till på sin gård strax utanför Göteborg i Kungsbacka. Han är också en influenser med 123.000 följare på Instagram, men satsar mer och mer på Youtube där han har nästan 12.000 följare. Han är sedan tidigare känd genom svensk tv från bonde söker fru, men har också nu under våren 2021 medverkat med sin ponny Katitzi på Svenska talang.

Eyjolfur Thorsteinsson

Erika Lickhammer - Brogaardens ambassadör

Eyjolfur har genom åren vunnit många mäskerskapsmedaljer och utmärkelser i både sport, gaedinga och avel, och har representerat Islänska och Svenska landslaget sedan 2002. Han har också sedan tidigare en examen från Holar. Idag driver han sin verksamhet på Horshaga Islandshästar i Vedum, där han tar emot både träningshästar och elever. Han tränar och satsar stort på avelsbedömningar, sport samt gaedinga. Eyjolfur vann under 2020 utmärkelsen årets avelsvisare. Under 2021 är hans mål att få representera Sverige på VM i Herning, Danmark

Clara Espinosa

Profil kommer snart

Thea Gårnehed

Profil kommer snart

Malin Alqvist

Profil kommer snart